16 Kasım 2022

10-12 Kasım 2022 tarihleri arasında Antalya’da Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı düzenlendi. Geçtiğimiz yıl HIMSS EMRAM Stage 6 Revalidasyonu değerlendirmesinden başarıyla geçen Nazilli Devlet Hastanesi’ni temsilen; Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Necati Akkaya, Başhekim Yardımcısı Dr. Barbaros Küçükoğlu ve Bilgi İşlem Birim Sorumlusu Ahmet Kahreman konferansa davetli olarak katıldı.

HIMSS’in kuruluş amacı; bilgi teknolojilerinin, sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanımını sağlamaktır. HIMSS Avrupa, dünya üzerindeki hastanelerde süreçleri iyileştirmek ve hastaların daha iyi hizmet almasını sağlamak için geliştirdiği yöntem ve akış modellerini, HIMSS Analitik adı altında uluslararası bir standardizasyon mekanizması haline getirerek EMRAM’ı geliştirmiştir. Bu model, hastanelerin elektronik tıbbi kayıt yeteneklerini en temel hizmetlerden kâğıtsız tıbbi kayıt ortamına kadar genişleyen bir aralıkta ele almaktadır. HIMSS Avrupa, bu model ile hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirmek ve geldikleri seviyeyi tespit etmek için uluslararası düzeyde kabul gören bir derecelendirme yapmakta ve  6. ve 7. Seviyeye gelmiş olan hastaneleri uluslararası HIMSS organizasyonlarında  ilan ederek akreditasyon belgesi vermektedir.

• 16112022HastanemizHIMMSEtkinliginde.jpeg
  • 16112022HastanemizHIMMSEtkinliginde1.jpeg