4 Hastaya Umut Oldu.
20 Eylül 2024

Organ Bağışı Hayat Kurtardı.

Aydın’da beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki hastanın organları, 4 hastaya umut oldu.

13 gün önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle Nazilli Devlet Hastanemizde tedavi altına alınan hastanın, yapılan tüm müdahalelere rağmen ilgili branş hekimlerimizce 16.09.2024 tarihinde beyin ölümünün gerçekleştiğine karar verildi.

Nazilli Devlet Hastanesi organ nakil koordinatörlüğünde, hastanın ailesi ile yapılan görüşmeler sonucu, aile organ bağışına onay vererek Sağlık Bakanlığımıza bilgilendirilme yapıldı. İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi (BKM) ile yapılan planlama sonucunda organların; Aydın, İzmir, Antalya illerinde organ bağışı bekleyen hastalarımıza gönderilmesine karar verildi.

Aydın İl Sağlık Müdürümüz Dr. Eser ŞENKUL, organları bağışlanan vatandaşımızın acılı ailesinin, organ bağışına onay vererek, duyarlılıkları ve örnek davranışları sayesinde, organ nakli bekleyen hastalar için yeniden bir yaşam umudu doğacağını ifade ederek şükranlarını iletti. Organ bağışının önemine dikkat çeken İl Sağlık Müdürümüz, organ bağışında bulunarak 4 kişiye umut olan vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diledi.