Nazilli Devlet Hastanesi’nde HAP ‘Masa başı tatbikatı’ gerçekleştirildi.
14 Ekim 2020

Nazilli Devlet Hastanesi’nde HAP ‘Masa başı tatbikatı’ gerçekleştirildi.

Nazilli Devlet Hastanesi'nin afet ya da acil durumlara hazırlıklı olması amacıyla oluşturulan HAP (Hastane Afet ve Acil Durum Planı) çerçevesinde her yıl yapılması planlanan masa başı tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Hastane Sivil Savunma Birimi koordinatörlüğünde yapılan tatbikatta, HAP masa başı tatbikatlarında hastane personellerine afet ve acil durumlarında nasıl hareket edeceği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, hastanenin tıbbi ve fiziksel kapasite ve yeteneklerini nasıl verimli kullanabilecekleri aktarıldı.

HAP Komisyon Başkanı ve Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Engin Tetik ve üyelerinin iştirakiyle hastane yemekhanesinde gerçekleştirilen Masa başı tatbikatında senaryo gereği 10.00 sularında hastanenin kan bankasında, kan bankası deskinde bulunan bilgisayarda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın meydana gelir. Kan bankası sorumlusu tarafından kırmızı kod verir. Hastanenin santral görevlisi durumu hastane Başhekimine bildirir.

Senaryo gereği yaşanan bu olaylar karşısında Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Engin TETİK tarafından Hastane Afet Acil Eylem Planı çerçevesinde, görevli personeller Hastane Afet Yönetim Merkezi'ne çağrılır.

Afet Yönetim Merkezi'nde oluşturulan kurumlar arası koordinasyon yetkilisi, Sivil Savunma Uzmanı, halkla ilişkiler yetkilisi, tıbbi-teknik danışma kurul yetkilisi, operasyon, planlama, lojistik ve finans ekipleri hastane afet yöneticisi başkanlığında ilk durum değerlendirmesi yapılarak, yangınla ilgili gerekli iş akış süreçleri belirli bir plan dahilinde başarılı bir şekilde tamamlandı.

Tatbikat sonrası Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Engin TETİK  "Hastanemizde ve bölgemizde olabilecek afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmamız büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple hastanemizde de belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştiriyoruz.. Hastane yönetimi olarak oldukça başarılı ve öğretici geçen, aynı zamanda farkındalık oluşturan bu uygulamaları farklı afet senaryoları çevresinde belli dönemlerde yaparak hastane olarak neyi doğru neyi yanlış yaptığımızı görebilmek adına verimli geçiyor. Yaptığımız yangın konulu masa başı tatbikatında görev alan herkese teşekkür ederim" dedi.

• 0810200HAPTatbikat1.jpeg
  • 0810200HAPTatbikat2.jpeg